A+E Networks

Location London, UK
Services Bulding services engineering, acoustic design and IT and audio visual
Sector Workplace
Client Perkins + Will
Architect © Perkins + Will

 

 

Kevin Hayes

T +44 (0)20 7438 1600

This project combined the A+E Networks marketing offices, originally in the West End, with the production teams formally sharing space with BSKYB in their West London campus. Closer to London and nearer to clients and the creative hub of talent.

This office is 100% digital with incoming feeds being digitised on site along with all corporate and production data processing due to the raw SDI high bit rate video content. This is carried out within combined communications rooms featuring hot aisle containment for improved efficiency.

A key feature of the project was to provide a new voice recording studio and control room which could be used 24/7, independent of the buildings main systems to maximise the uptime on the space and the return on investment. The studios were constructed “box in box” to adequately isolate the sensitive recording equipment from the surrounding office noise as well as structure-borne vibrations from the tube station at the base of the building. Engineered to support post production editing and voice over.

The key acoustic challenge for the scheme involved providing very high levels of acoustic performance within the constraints of the existing base build structure. The building was also affected by noise and vibration from the nearby London Underground.

Cundall used lightweight floating floor systems and ‘box in box’ construction techniques to deliver high quality, industry standard studio spaces adjacent to modern open plan office areas. In addition, we used innovative surface finish solutions to control reverberation in the large open plan work areas which do not include traditional ceilings.